Dissabte, 5 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els jutjats de Vilafranca ja disposen de fiscalia pròpia, després d’anys de reivindicació

Aquest matí el Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeras, ha fet una visita a la seu judicial de Vilafranca, per valorar la posada en marxa de la Subseu de la Fiscalia Vilanova-Gavà- Vilafranca.

Els jutjats de la capital de l’Alt Penedès ja disposen de fiscals propis des del passat 3 de juny, assolint una reivindicació de més de deu anys per part de la delegació del Col.legi d’Advocats de Barcelona a Vilafranca.

Per aquest motiu avui el Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeras, perla d’un dia important per l’Alt Penedès.

El Fiscal Superior remarca que la incorporació de fiscals propis permet més proximitat amb la ciutadania i celeritat en la justícia.

Per la seva banda la Fiscal en Cap de Vilanova-Gavà-Vilafranca, Ana Mireya Gómez, explica que a Vilafranca s’ha iniciat amb 4 fiscals, però que es constata la necessitat d’ampliar-los a cinc.

La Fiscal en Cap ha agraït l’atenció rebuda per part de la gerència per oferir uns instal·lacions adequades.

Ana Mireya Gómez, també ha volgut reconèixer la tasca dels fiscals de Vilanova que fins ara es traslladaven a Vilafranca per cobrir el servei, mentre que Francisco Bañeras ha adreçat també agraïments al Departament de Justícia per l’esforç en ampliar la fiscalia i també ha recordat els anys de reivindicacions de la delegació de Vilafranca del Col.legi d’Advocats de Barcelona, que ho han fet possible.
A la visita també hi han assistit tres dels quatre fiscals de Vilafranca i acompanyant-los també hi eren, la secretaria per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, o el director dels Serveis Territorials del Penedès, Xavier Llopart Freixes, entre d’altres. A més del regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa i el Sots Inspector de la Policia Local, Joan Vich.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: