Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els assajos dels balls de la Festa Major dels Petits, en marxa

Com cada any en aquestes dates, els carrers de Vilafranca s’omplen cada vespre d’assajos dels balls de la Festa Major, tant els petits com els grans.

Logística amb molt temps de preparació

En el cas dels petits, és una logística que es va iniciar fa mesos per part del Servei de Cultura, mitjançant una comissió voluntària formada per pares i mares de balladors, així com els tècnics del servei. Enguany, les inscripcions han arribat a la xifra de 400, i les 330 places que s’oferien s’han omplert gairebé totes. Així ho explica Lídia Romeu, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Diversos dies i localitzacions d’assaig

Les localitzacions i dies d’assajos dels balls del seguici són diversos i s’adapten segons les necessitats i complexitats de cadascuna de les danses i elements. El Ball de Figuetaires assaja a l’Escorxador cada dijous des del passat 4 de juliol i compta amb dos grups d’infants: un de grans i un de petits. Ho comenta Joan Hill, president del ball.

Pastorets i Capgrossos, dos balls que assagen el dimarts i el dijous

El Ball de Pastorets, en canvi, ha començat a assajar aquesta passada setmana, però farà assajos cada dimarts i dijous fins a la Capta, que enguany se celebrarà el 20 i el 21 d’agost. Marçal Soler, cap de colla del ball, comenta que hi ha força infants que repeteixen any rere any, però que també s’han produït noves incorporacions.

Els Capgrossos també assagen els dimarts i els dijous, però van començar a assajar la primera setmana de juliol. Jana Sánchez, balladora dels Capgrossos grans i monitora dels petits afirma que no han tingut problemes de participació i que els primers assajos han anat bé.

L’assistència als assajos, clau

Un aspecte que s’ha de tenir en compte a l’hora de participar en un ball del seguici petit és l’assistència als assajos. Des del Servei de Cultura, s’ha establert que els infants poden faltar a un 25% dels assajos totals per garantir el bon funcionament del ball, tal com esmenta Lídia Romeu, tècnica de Cultura.

Així doncs, tot en marxa perquè el dia 1 de setembre, la vila es torni a omplir d’alegria i il·lusió amb els diversos balls del Seguici Petit de la Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: