El sector de vins i caves va a l’alça i evoluciona per adaptar-se al canvi climàtic
Segons un estudi del Govern, el sector dels vins i caves a Catalunya genera un volum de negoci de 3.267 milions d’euros anuals, l’equivalent a l’1,2% del PIB.
Un estudi sobre la cadena de valor vitivinícola a Catalunya elaborat per la Generalitat, i presentat aquest dilluns a Vilafranca juntament Innovi, destaca que el sector dels vins i caves catalans compta amb un bon estat de salut. Segons l’estudi, a Catalunya es generen més de 3200 MEUR i existeixen 1384 empreses que s’hi dediquen, un 62% més que l’any 2016. La mànager d’Intel·ligència de Mercat d’Acció, Imma Rodríguez, explica les principals conclusions de l’informe.
En l’estudi es recull la introducció de millores per a adaptar-se al canvi climàtic com «un repte però també com una oportunitat». S’ha detectat l’ús de noves tecnologies per a fer més eficients els cultius i la producció de vins i caves. Rodríguez destaca la inclusió de la intel·ligència artificial.
El document radiografia l’estat de salut del conjunt d’empreses i organitzacions que desenvolupen una activitat relacionada amb el cultiu i la cura de la vinya, la verema, la vinificació, la fermentació, l’emmagatzematge, l’embotellament i la comercialització.