Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El periodista Xavi Coral ha obert aquest dimecres el cicle de Tertúlies d’estiu als cellers

El cicle l’organitzen la llibreria La Cultural, el Vinseum, la biblioteca Torras i Bages i Ràdio Vilafranca.

L’acte es va celebrar al Pati de Covides, a la rambla de Nostra Senyora de Vilafranca, que va quedar ple de públic i consistia en una conversa amb el periodista Josep Maria Soler per parlar de la seva primera novel·la ‘Aprendre a esquivar les bales’.

El periodista i presentador de TV3, Xavi Coral, va donar detalls del contingut de la seva obra i va començar per explicar la seva relació amb el Penedès, més concretament amb Sant Pere Molanta, d’on eren els seus avis paterns. Aprendre a esquivar les bales té com a punt de partida el dietari que el seu avi, Josep Trullàs, va començar a escriure, als vint anys, quan va allistar-se per anar al front i defensar la República, i que va escriure també des de l’exili a França i amb els treballs forçats a Melilla del seu retorn a Espanya.

A partir d’aquest material, Coral basteix una novel·la que, sense incórrer en el sentimentalisme, dona veu a una generació de joves idealistes que van passar pel tràngol d’una guerra civil en la qual molts van morir, altres van haver d’exiliar-se i els que van tornar van haver de patir l’escarni i l’opressió dels guanyadors. La tertúlia enregistrada es pot escoltar avui, dijous a les nou del vespre a Ràdio Vilafranca. La propera tertúlia literàries tindrà lloc el dimecres vinent parlant del llibre ‘La cuina de la memòria. Aliments i receptes per cuidar el teu cervell’ amb una conversa entre l’autora, la nutricionista Anna Paré, i la periodista Caterina Tallón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: