Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercuri toca sostre: arriba el dia més càlid del que portem d’any amb cel terrós i xafogor

La primera part del cap de setmana estarà marcat per aquest ambient càlid, mentre que diumenge la temperatura es normalitzarà.

Aquest divendres els termòmetres arribaran al seu punt més alt. Després d’una nit de molt maldormir amb mínimes que no han baixat dels 23 graus, la jornada ha començat amb algunes nuvolades i, fins i tot, amb algunes precipitacions minses acompanyades de fang. De cara a mitja tarda, el sol tendirà a guanyar protagonisme, però la sensació encara serà d’un cel tapat i encalitjat a causa de la pols en suspensió.

Previsió per a divendres a la tarda.

Tot plegat, a l’espera d’una tarda molt càlida i xafogosa, on haurem d’estar pendents del termòmetre per veure fins a on s’enfila. Segons els darrers mapes, la part més intensa de la calorada es produirà pels volts de les 17 h de la tarda, on el conjunt de la comarca quedarà per sobre dels 33 graus i, en punts de l’interior i nord del Penedès arribar als 37 o 38 graus, sense descartar que es puguin assolir els primers 40 graus de l’any a la comarca de l’Anoia.

Temperatures previstes per aquest divendres a les 17h de la tarda.

Dissabte, darrer dia de calor intensa
Demà encara haurem de suportar l’ambient càlid d’avui. Si bé, els termòmetres no variaran massa al respecte, ja que les màximes tornaran a superar àmpliament els 32 o 33 graus. Tot això amb un matí seré, però encara encalitjat fins al migdia, perquè a partir d’aleshores la sorra sahariana disminuirà i la qualitat de l’aire també millorarà.

Previsió per a dissabte.

Diumenge variable i suau
El darrer dia de la setmana ens permetrà poder respirar d’aquesta intensa calorada. Com que vindrem de tan amunt, notarem la davallada dels termòmetres. A més, el panorama serà més variable, ja que durant el matí es poden produir algunes precipitacions minses entre les comarques de Barcelona i Girona. A partir de la tarda el sol s’imposarà i l’ambient serà molt més agradable.

Previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: