Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sas assegura que la lluita antirepressiva continua, tot i haver estat amnistiat

Aquest dijous al vespre, l’Adrián Sas va rebre la notificació de que quedava amnistiat dels delictes dels que se l’acusava.

Recordem que el passat 12 de març el Tribunal Suprem va ratificar la pena de 3 anys i mig de presó per a Sas per lesions i atemptat a l’autoritat en una protesta relacionada amb el procés. Des d’aquell moment l’activista vilafranquí estava pendent que el jutge decretés el seu ingrés a la presó. Un cop aprovada i publicada la llei d’amnistia la defensa de Sas va sol·licitar la seva aplicació. En declaracions a Penedès TV i Ràdio Vilafranca, Adrián Sas, confessa que «s’ha tret un pes de sobre» però que la lluita antirepressiva no ha acabat.

Amb l’amnistia, Adrián Sas queda sense antecedents però no li retornen els diners de la sanció imposada en el seu moment. Tot i així, assegura que aquest procés l’ha enfortit.

Els fets es remunten a l’1 d’octubre del 2018 durant les protestes del primer aniversari de l’1 d’octubre. Al desembre d’aquell mateix any Sas va ser detingut i acusat d’haver donat cops a un policia durant la manifestació. Al novembre del 2020 va ser jutjat a l’Audiència Provincial i condemnat a 3 anys i mig de presó. Un any després el TSJC desestimava el recurs presentat per la defensa de Sas. I ja des del passat mes de març estava pendent de que el Tribunal Suprem ordenés el seu ingrés a presó.

Adrián Sas mostra el seu agraïment pel recolzament de la ciutadania en els darrers sis anys però assegura que no sent el mateix per part de les institucions i partits polítics. Sas assegura que malgrat els partits sobiranistes del Parlament o els municipals donessin públicament el seu recolzament al cas són «part implícita de la repressió».

La Plataforma Antirepressiva i el Grup de Suport Sas Absolució han convocat una concentració aquest divendres a les 19.30h davant del Palau Baltà, a la plaça Jaume I de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: