Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

700 nens i nenes participen als casals d’estiu que s’estan fent a les escoles de Vilafranca

Els casals d’estiu estan arribant al final i la novetat d’aquest any és que l’escola Pau Boada ha tornat a fer casal d’estiu després de molts anys i està gestionat per l’AFA de l’Estalella.

Els casals d’estiu porten en funcionament unes quantes setmanes, des de finals de juny, i la gran majoria s’allarguen fins a finals d’aquest mes. Enguany, a Vilafranca, les escoles que acullen els casals d’estiu organitzats per les AFA en conveni amb l’Ajuntament són Cristòfor Mestre, Dolors Piera, Baltà i Elias, Pau Boada i Estalella i Graells. L’AFA de l’Estalella gestiona el casal a la seva escola i també el que es fa a l’escola Pau Boada.

Pel que fa a les edats dels nens i nenes, varia depenent del casal. A les escoles Cristòfor Mestre, Pau Boada i Estalella i Graells, hi ha infants des de I3 fins a 6è de primària. En canvi, el Dolors Piera i el Baltà i Elias porten infants des de I3 fins a 4t de l’ESO.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora d’Educació Gemma Romeu destaca que el gruix d’alumnes becats aquest any és força important.

Romeu també apunta la importància dels casals d’estiu pels infants i famílies durant aquest mes de juliol.

El tema principal i fil conductor d’aquests casals d’estius és el món dels pirates. Hem pogut parlar amb el portaveu de l’AFA de l’Estalella, Jesús Marchán, i ens ha explicat el funcionament.

La novetat d’aquest any és que el Pau Boada torna a fer casal d’estiu després de molt temps, i que l’Estalella i Graells s’encarrega de portar-la.

D’altra banda, l’Estalella és l’única escola que fa casal a l’agost, fins al dia 9 exactament, i els nens i nenes del casal del Pau Boada també s’hi poden adherir.

El Jordi Vilella, codirector del casal d’estiu de l’escola Estalella, apunta que és essencial la diversió dels nens i nenes als casals d’estiu.

Els casals d’estiu continuen sent una prioritat pels pares i mares que treballen per deixar als seus fills a un lloc segur i educatiu durant el dia i cada any l’oferta educativa és àmplia.

La majoria dels casals d’estiu de Vilafranca acaben aquesta setmana, tot i que algun ho fa d’aquí a dues setmanes, allargant fins a principis d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: