Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca avança cap a les energies renovables i l’eficiència energètica

L’estalvi anual que suposen aquest titpus d’actuacions ronda els 600.000 euros anuals.

La substitució de les làmpades de vapor de sodi de l’enllumenat municipal per LED, les millores per assolir una major eficiència energètica als edificis municipals i la generació d’energia verda són els principals eixos de treball en aquest canvi que aposta per un model més sostenible i respectuós amb el medi. El regidor de Transició Ecològica Miquel Medialdea ha explicat que tot plegat suposa un estalvi d’uns 600.000 euros anuals per a l’Ajuntament de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca té previst continuar treballant en aquesta línia i anar dotant els equipaments municipals de noves instal·lacions fotovoltaiques.

D’altra banda, l’Ajuntament ofereix una bonificació del 50% de l’Impost de Bens i Immobles (IBI) a aquells habitatges que fan una instal·lació solar sense estar obligats a fer-ho. La bonificació de l’IBI durant 5 anys pot arribar com a màxim al 60% del cost de la instal·lació de les plaques

A dia d’avui, Vilafranca compta amb 543 instal·lacions en funcionament, amb un total de 3’5 MegaWatts de potència instal·lada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: