Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
‘Puig Antich, cas obert’ s’estrena a La Model en homenatge als 50 anys de la seva execució

‘Puig Antich, cas obert’ s’estrena a La Model en homenatge als 50 anys de la seva execució

Per poder obtenir una invitació, es pot participar en la campanya de micromecentage que ha posat en marxa l’equip creatiu de l’espectacle teatral a través de la plataforma GOTEO.

El novembre de 2024 s’estrenarà “Puig Antich, cas obert” a la presó de La Model de Barcelona, coincidint amb el 50è aniversari de l’execució de Salvador Puig Antich. Aquest espectacle, basat en el llibre “Salvador Puig Antich, cas obert” de Jordi Panyella, té la dramatúrgia de Mercè Sarrias, direcció de Jordi Pérez Solé, i interpretació de Marc Pujol, Carme Sansa i Bàrbara Roig.

L’obra revisa el procés judicial injust que va condemnar Puig Antich, recupera la memòria de l’època final del franquisme i reprodueix les últimes setmanes de vida del protagonista. Es tracta d’un acte de memòria i reparació, amb un nombre limitat de funcions entre el 4 i el 9 de novembre de 2024. Per poder obtenir una invitació, es pot participar en la campanya de micromecentage que ha posat en marxa l’equip creatiu de l’espectacle a través de la plataforma GOTEO, i que s’inicia el dia 5 de juny.

Entre les recompenses per col·laborar amb el projecte hi inclouen invitacions, el cartell numerat i signat per l’equip, assistència a un assaig, al col·loqui i al sopar de cloenda, així com el llibre dedicat per l’autor, la possibilitat de ser entitat col·laboradora o patrocinador oficial de l’espectacle, entre d’altres. Cada aportació té una desgravació fiscal entre el 35 i el 80%.

En aquest sentit, els objectius del projecte teatral són reforçar els valors democràtics, reobrir el cas de Puig Antich a través del teatre, crear un espectacle a La Model, indret on va ser assassinat Salvador Puig Antich, reparar la injustícia, mantenir viva la memòria històrica i recuperar la presó barcelonina per aprendre de la nostra història recent.

L’espectacle també està previst per ser portat a teatres i institucions educatives de parla catalana, amb funcions accessibles per a persones amb diversitat funcional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: