Dimecres, 3 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Institut Gelida inclorpora tres futbolins amb jugadores femenines

L’Institut Gelida inclorpora tres futbolins amb jugadores femenines

Des del curs passat, els alumnes i professors de l’Institut Gelida compten amb una nova distracció a les hores d’esbarjo.

Es tracta de diversos futbolins ubicats a l’antiga cantina del centre, que ha canviat d’ús des de la pandèmia.

Recentment, però, tres dels sis futbolins han incorporat una característica pionera a Catalunya: les figuretes del joc representen noies, i no nois, com és habitual en la resta de futbolins. És una iniciativa que ha ideat el director de l’escola, Javier Buj.

Els futbolins són de quilòmetre 0, ja que estan fabricats a Vilafranca, a l’empresa Futbolins Córdoba. La fabricació i producció de les peces ha trigat un any.

Tot plegat forma part d’un projecte que des de fa anys impulsa l’institut gelidenc, que consisteix a diversificar l’oferta de jocs i diversió de què pot gaudir l’alumnat. Javier Buj és el director de l’Institut Gelida.

Per als alumnes, és tot un orgull tenir la sala de futbolins operativa a l’institut i poder disposar dels primers futbolins femenins de Catalunya. Míriam Estrada i Aleix Cos són dos alumnes del centre gelidenc.

L’ús rotatiu que es fa dels diversos espais d’esbarjo ha millorat la convivència entre tots els qui són presents a l’institut rere dia dia. Així ho constata Javier Buj.

De cara al curs vinent, des de l’Institut Gelida es vol fer una enquesta als més de 400 alumnes per veure quines són les seves necessitats i quines poden ser les noves novetats del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: