Dissabte, 29 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts mostra la seva preocupació per la reducció d’efectius i recursos per a la Policia Local

Des de fa mesos Junts per Vilafranca reclama al govern municipal del PSC que es cobreixin les places buides de Policia Local.

Segons expliquen, per jubilacions, baixes i la marxa d’algunes persones a altres municipis, són prop de 10 les places que cal cobrir.

A més expliquen que per acord dels grups del PSC, ERC, VEC i CUP s’han reduït les jornades de treball dels policies, i calculen que això equival a disposar de 6 efectius de policia menys als carrers que, sumat a les places buides, són pràcticament 15 efectius de policia menys dels què hi havia abans.
El protaveu de Junts, Aureli Ruiz, considera que queda clar que la seguretat ciutadana no és una prioritat per al govern de Vilafranca malgrat ser una de les principals preocupacions de la ciutadania.

Junts afegeixen que el nombre final de càmeres de videovigilància s’ha reduït a la meitat respecte el què s’havia enunciat fa més d’un any.
També recorden la voluntat de l’alcalde de fer una nova comissaria per a la Policia Local a la zona de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, però diuen que no hi ha projecte, ni hi ha pressupost. Per tot plegat reclamem un gir les polítiques de seguretat ciutadana, i que es realitzin accions urgents per revertir aquesta situació.

En referència a les afirmacions realitzades en la roda de premsa pel grup municipal de Junts referents a les places vacants a la Policia Local de Vilafranca, el regidor de Seguretat Ciutadana Ramon Zaballa, vol precisar que properament s’incorporaran al cos nous agents que estan realitzant el curs preceptiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A més ja s’ha iniciat la tramitació per tal que més places vacants es puguin cobrir cap a final de setembre.
El regidor afegeix que la seguretat “ha estat, és i continuarà sent una de les prioritats d’aquest equip de govern com s’ha anat demostrant durant aquest primer any de mandat”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: