Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès baixa d’excepcionalitat a alerta per la sequera: consulta les restriccions

Les pluges dels darrers dies han duplicat les reserves del sistema Ter-Llobregat respecte ara fa tres mesos.

Aquest divendres s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’entrada en vigor de la fase d’alerta. D’aquesta manera, es relaxen les restriccions a pràcticament a tot l’Alt Penedès, excepte Olesa de Bonesvalls, Font-rubí, Pontons, Torrelavit Mediona, Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles, que depenen del sistema Anoia-Gaià o l’Aqüífer Carme-Capellades i encara es mantenen en fase d’excepcionalitat.

El relaxament de les mesures comporta dipositar un total de 250 litres d’aigua per habitant i dia. Amb tot això, les restriccions d’estalvi d’aigua queden de la següent manera:

· Es redueix la dotació d’aigua per al reg agrícola en un 25% o es substitueix parcialment per aigües regenerades (anteriorment, en situació d’excepcionalitat, aquesta reducció era del 40%).

· Els consums d’aigua per a usos ramaders es redueixen en un 10% (anteriorment, en situació d’excepcionalitat, era del 30%).

· Els usuaris industrials veuran una reducció del 5% en el seu consum d’aigua (anteriorment, en situació d’excepcionalitat, aquesta reducció era del 15%).

· Els usos recreatius d’aigua es redueixen en un 5% per als usos urbans i en un 30% per al reg.

· Ara es permet l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades. No obstant això, es redueixen les dotacions per al reg de parcs i jardins, i es prohibeix omplir fonts ornamentals i llacs artificials. També es permet la neteja de carrers amb mànegues d’aigua, amb la condició d’utilitzar el mínim d’aigua possible.

· Ja no està prohibit el reg de gespa.

· Les restriccions per omplir piscines es relaxen, tot i que encara hi ha limitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: