Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El periodista Francesc Escribano presenta a Vilafranca ‘La Terra de les Cendres’

L’obra proposa al lector un viatge al Brasil, un país d’extrems, on la pobresa i la riquesa més extremes conviuen, en una societat privada de molts drets humans avui dia.

En un acte organitzat per Amnistia Internacional, l’Agrícol i Òmnium Cultural, aquest passat divendres el reconegut periodista Francesc Escribano presentava a l’Escorxador el seu darrer llibre «La Terra de les Cendres. Viatge al cor del país de Lula, Bolsonaro i Casaldàliga», amb la companyia del director del 3d8, Ricard Vinyals, i l’activista Enrique Castro, nat al Brasil, del que és un bon coneixedor.

A «La Terra de les Cendres», Escribano ens proposa un viatge al Brasil per conèixer els principals reptes del país sud-americà avui dia. Un relat, en definitiva, que pretén retratar la societat d’un país d’extrems, on conviuen la pobresa i la riquesa més extremes, la dreta populista i l’esquerra idealista, i on els drets humans són constantment vulnerats.

Escribano va viatjar per primera vegada al Brasil l’any 1985, quan va conèixer al capellà Pere Casaldàliga. Impactat per les causes que el religiós defensava, com la redistribució de la riquesa, la justícia i el dret a la Terra, el periodista vilanoví va tornar fa poc al país coincidint amb les eleccions per escriure l’obra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: