Diumenge, 8 de setembre de 2024

El Noia, a la final de l’OKLliga

Els sadurninencs es van imposar per 4-1 en un brillant cinquè partit de la sèrie contra el Liceo. Ara, cita amb el Barça a la final, que arrenca divendres (20:45h).

Un Ateneu ple de gom a gom va gaudir del triomf per 4-1 del Noia davant el Liceo, en el cinquè i definitiu partit de les semifinals del playoff de l’OKLliga, aconseguint així la classificació per la final, més de dues dècades després.

Els visitants s’avançaven mitjançant Dava Torres al minut set. El Noia no va abaixar el ritme i el gol de l’empat va acabar arribant al ’17, amb una jugada de murri de Xavi Costa. Tot i fer mèrits, el marcador va marxar amb empat a 1 al descans.

El monòleg del Noia va continuar a l’inici de la segona meitat i Xavi Costa va fregar el segon. El Liceo va resistir fins al ’34, quan Jordi Bargalló anotava el 2-1 amb una jugada individual. Al cap de dos minuts, els locals clavaven una altra estocada amb el 3-1 d’Ivan Morales, rematant una assistència de Bargalló al segon pal.

Els minuts passaven i la reacció dels visitants no arribava. Toni Salvadó, arrodonia el seu gran partit en defensa anotant el 4-1 després d’una magnífica triangulació entre Morales i Gabarró, fent embogir l’Ateneu.

El Noia es classifica per una final històrica, la segona de l’equip en els seus 73 anys d’història. El rival serà el Barça, que diumenge eliminava el Reus Deportiu per 3-1 al global de l’eliminatòria. Els dos primers partits seran al Palau Blaugrana aquesta mateix setmana, divendres 14 (20:45h) i diumenge 16 de juny (12:30h); el tercer serà a l’Ateneu el divendres 21 (21h).

*Els hipotètics 4t i 5è partit serien el diumenge, 23 de juny, a les 12h (Sant Sadurní), i el dimarts, 25 de juny, a les 20:30h, a Barcelona.