Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CEPVI segueix estudiant el problema de l’escassedat d’aigua al Penedès

Les jornades del CEPVI s’han plantejat en dos dies de debats oberts sota el títol ‘Territori + resiliència’.

El Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) ha organitzat unes jornades de debat sobre la planificació territorial i la resiliència del paisatge, com a avançament del novè Congrés que està preparant per aquesta tardor.

La idea era continuar debatent sobre la temàtica que va centrar el darrer congrés: el paper que té l’aigua en la configuració del paisatge del Penedès. Però, en aquesta ocasió, centrant-se especialment en el paper que té la gestió dels ecosistemes i com aquesta gestió afecta al cicle de l’aigua. Les jornades començaven aquest dijous a la tarda al Vinseum amb la projecció del documental ‘Esperant la pluja. L’aigua i la vinya’, una part del treball en procés que està fent el realitzador Pep Puig, amb el suport del CEPVI.

Tot seguit hi havia un debat entre Robert Savé, investigador emèrit de l’IRTA i professor d’Ecologia de l’UAB; Josep Maria Albet, viticultor i elaborador del Celler Albet i Noya; Jordi Arnan, viticultor i elaborador del celler Pardas i Noemí Vilaseca, enginyera agrícola i gerent de Can Pasqual, amb la moderació de l’enginyer agrícola i membre del CEPVI Roger Rovira.

Robert Savé explicava abans de començar l’acte com és d’important «anar junts» en l’abordatge dels efectes de la crisi climàtica i posava com a exemple la carta que es va fer arribar al febrer al conseller d’Acció Climàtica per demanar reg de suport al Penedès.

Les jornades del CEPVI s’han plantejat en dos dies de debats oberts sota el títol ‘Territori + resiliència’ i giren al voltant de dues preguntes: Com haurien d’evolucionar els espais oberts per millorar la resiliència del paisatge i com fer efectiu un pla territorial per afavorir la resiliència del paisatge natural i agrícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: