Dimecres, 3 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte de pluja intensa i posterior refrescada de les temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís alt per fortes pluges per a demà al matí, Podran caure més de 20 mm en menys de 30 minuts.

Aquest darrer divendres de juny ha arrencat amb sol i molta calor. Ha estat una de les primeres nits de maldormir, i és que les temperatures aquesta matinada s’han situat entorn els 17-18 graus. A més, avui encara mantindrem la pols en suspensió en forma de calitja, que s’allargarà fins a la pròxima matinada. Aquesta tarda, però, serà de nou càlida; tot i que el pic màxim de calor ja ha passat, avui encara arribarem àmpliament als 30 0 32 graus de temperatura màxima.

Mapa de previsió per a divendres a la tarda.

Dissabte de paraigua
Demà ens llevarem amb un temps completament diferent. De bon matí ja tindrem pluges intenses, que podran afectar qualsevol punt del país.

Mapa de previsió per a dissabte al matí.

De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fortes pluges, especialment a la Costa Daurada, Camp de Tarragona i Penedès, i és que podran caure més de 20 litres en menys de mitja hora, localment en forma de tempesta o calamarsa.Aquestes precipitacions escombraran la pols sahariana, d’aquesta manera, tota la pluja que caigui serà en forma de fang. Per tant, demà molts cotxes, superfícies i balconades quedaran empastifades.

Mapa d’avís per intesnitat de pluja segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

A partir de la tarda les pluges s’aniran enretirant i el cel serà més estable. Fins i tot, s’obriran algunes clarianes. De cara al vespre, l’ambient serà molt més fresc, amb temperatures una mica per sota del que tocaria.

Diumenge assolellat i fresc
El darrer dia del mes de juny ja serà un dia molt més estable. Les precipitacions seran història i donarem pas a un diumenge assolellat. Ara bé, l’ambient serà fresc, ja que les temperatures se situaran entre 2 i 4 graus per sota del que tocaria.

Mapa d’anomalia de temperatura per aquest cap de setmana.

Uns termòmetres que es mantindran amb aquesta tendència tota la setmana vinent.

Mapa de previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: