Dissabte, 6 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Diferents actes commemoraran el 28J-Dia de l’Alliberament LGTBIQ+ a Vilafranca

Diferents actes commemoraran el 28J-Dia de l’Alliberament LGTBIQ+ a Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca organitza diferents actes amb motiu del 28J-Dia de l’Alliberament LGTBIQ+ per donar visibilitat a aquest col·lectiu.

El primer està organitzat conjuntament entre el SAI LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el SAI del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Serà el proper dijous dia 20 de juny, a la rambla Sant Francesc, a la 19 h, de Vilafranca i consistirà en un acte institucional per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, sota el lema Fem Pinya per la Diversitat.

Es comptarà amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, juntament amb la presència de representants de diferents ajuntaments de la comarca.

L’acte constarà de la lectura del manifest per part del grup de l’Espai de trobada jove de LGTBIQ+ Komando Queer, que han dissenyat la imatge del cartell d’aquest acte. També hi haurà l’actuació musical del grup Potserdimarts, un quintet del Penedès que canten cançons en català i anglès en una combinació de blues, folk i funk metafísic.

Per cloure l’acte, les colles castelleres Xicots de Vilafranca, Castellers de Vilafranca i Castellers de Mediona, aixecaran pilar per simbolitzar aquesta pinya per la diversitat.

Durant la jornada, es podrà trobar a la rambla un Punt Irisat amb informació de la Xarxa SAI dels diferents ajuntaments, propostes de contes i llibres amb una mirada LGTBIQ+ i activitats de conscienciació, sensibilització i prevenció de la LGTBifòbia cap aquesta comunitat.

Un altre acte serà dimecres 26 de juny, de les 17 h a les 21 h, i es pintarà un mural a l’escenari del parc del Poble Nou, convidant a la participació de joves d’entre 13 i 18 anys.

Dijous 27 de juny, a les 17.30 h, a la Biblioteca Torras i Bages, es representarà el conte Interespecialis, on els protagonistes presenten dissidències identitàries i aborda la diversitat de gènere. A continuació es farà un taller de creació d’històries amb pedres pintades. És una activitat destinada a famílies amb infants a partir de 3 anys i el taller a partir de 5 anys.

Finalment, per acabar els actes de la commemoració del 28J, hi haurà el Pride Vilafranca amb un Show Drag Queen amb Gillete Antagonista, Eugenia Kilate i Klamy Gosy, divendres 28 de juny a les 19 h a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: