Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Andrés Torres, guanyador del Basque Culinary World Prize 2024

Andrés Torres, guanyador del Basque Culinary World Prize 2024

El xef Andrés Torres, del restaurant Casa Nova, ha estat proclamat guanyador del Basque Culinary World Prize 2024, dotat amb 100.000€.

Cuina, sostenibilitat, ajuda humanitària, i periodisme de guerra es reuneixen en la figura multifacètica d’Andrés Torres, al capdavant de dos projectes interconnectats. És fundador i president de l’ONG Global Humanitària, dedicada a lluitar per la seguretat alimentària i els drets de la infància a deu països, amb més de 200 menjadors escolars, i a realitzar intervencions d’emergència a zones de guerra i catàstrofes, a través de les quals facilita l’accés a aliments, aigua, higiene, salut, refugi i educació bàsica. Torres és també xef i propietari del restaurant Casa Nova, a Sant Martí Sarroca, on treballa la sostenibilitat i l’autosuficiència que li ha valgut una Estrella Verda Michelin. Part dels seus beneficis serveixen per finançar Global Humanitària i algunes de les seves pràctiques de cuina sostenible i de les seves elaboracions es basen en els coneixements adquirits a les comunitats on l’ONG està implantada.

El Basque Culinary World Prize és un premi únic i pioner atorgat pel Govern Basc i Basque Culinary Center, institució acadèmica líder en gastronomia, en el marc de l’estratègia integral Euskadi-Basque Country. Un guardó que distingeix cuiners i cuineres “com els que actualment aprofiten el seu coneixement, talent, creativitat i força per sumar-se als canvis que demana la nostra societat”.

El premi té una dotació econòmica de 100.000€, que han de ser destinats per a un projecte escollit pel guanyador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: