Diumenge, 30 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

7’8M€ a l’Alt Penedès en el pla de millora de les xarxes d’abastament d’aigua de la Diputació

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha presentat, aquest dijous, el compromís de la corporació per fer efectiu el dret a l’accés a l’aigua a tots els ciutadans de la província.

Acabat el ple ordinari del mes de juny, Moret, acompanyada del diputat Sergi Vallès, ha donat a conèixer el pla de millora de les xarxes d’abastament d’aigua valorat en 100 milions d’euros.

La presidenta ha recordat que tot i que s’ha ‘viscut un episodi de sequera extrema a Catalunya’ i, especialment, a la demarcació de Barcelona, la Diputació ‘no només dona respostes reactives per contenir les situacions d’emergència, sinó que el que vol fer polítiques públiques que impulsin transformacions estructurals en aquelles xarxes de serveis que han de garantir l’accés a l’accés a l’aigua’.

Així mateix ha explicat que aquest pla de millora dona resposta a les necessitats expressades pels municipis amb un ‘anàlisi exhaustiu de quines eren les situacions i les demandes dels diferents ajuntaments respecte les condicions de les seves xarxes de distribució i d’abastament’.

Amb aquesta important inversió, la Diputació de Barcelona dota als ajuntaments de la província d’un ajut econòmic que els permetrà fer front a la necessària millora de les seves xarxes d’abastament d’aigua.

El suport de la Diputació, permetrà, alhora, donar resposta a dues necessitats dels governs locals que s’han vist agreujades per la situació d’emergència climàtica, tot i les pluges de les últimes setmanes: millorar la xarxa de distribució i detectar fuites.

Sergi Vallès ha destacat que la comarca de l’Alt Penedès rebrà 7.804.500€ repartits entre els seus 27 municipis, en dues anualitats, amb el 75% de l’import el 2024 i el 25% l’any 2025.
L’import més elevat el rebrà Mediona amb 655.500€, en segon lloc Vilafranca amb 577.500€, i la segueixen Gelida amb 499.500€, Olesa de Bonesvalls amb 446.500€ i Sant Quintí amb 427.500€. De la resta la gran majoria rebrà aprotacions que superen els 300.000€.

L’impacte esperat amb aquesta inversió és un estalvi total d’aigua potable de 12,5 hm3 per any a la província, equivalent a 5.000 piscines olímpiques. Això es deu al fet que, en general, molts municipis de la província tenen les xarxes envellides per manca de manteniment i reposició de les mateixes; fet pel qual el seu rendiment és, en terme mitjà, molt inferior al mínim desitjable del 80%, especialment en municipis de menys de 20.000 habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: