Dilluns, 1 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

6 penedesencs participen aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya d’atletisme

De divendres a diumenge, La Nucía acull el Campionat d’Espanya d’atletisme. Pol Retamal, Xènia Benach, Laia Saumell, Jazmín Romeu, Jaouad Hssini i Naima Ait Alibou, representants altpenedesencs.

A més dels ja habituals Xènia Benach i Pol Retamal, que ja saben el que es ser campions d’Espanya en les seves modalitats, aquest cap de setmana estaran acompanyats per més penedesencs al Campionat d’Espanya d’atletisme que se celebra a la localitat alacantina de La Nucía. A ells dos es sumen Naima Ait Alibou, Laia Saumell, Jaouad Hssini i Jazmin Romeu.

Aquests campionats d’Espanya són per molts atletes l’última bala per aconseguir bitllet pels Jocs Olímpics. És el cas de Pol Retamal, que ara mateix tindria plaça assegurada via World Ranking, al estar dins dels 48 seleccionats, però, com sempre, seguirà supeditada a la mínima d’excel·lència que marca la Federació Espanyola, i que és de 20.36. La seva millor marca fins ara és de 20.50. Dissabte, a les 12:25h, primera ronda dels 200m llisos; diumenge a les 12:20h, semifinal; i a les 20:25h la final.

Per la seva banda, Xènia Benach té més complicada la opció olímpica. Lluny de les 40 places assignades per Ranking, tampoc té la mínima de 12.90 que marca la Federació. Els horaris dels 100m tanques femení serà diumenge a les 11:50h, amb la primera ronda; a les 19:45h, semifinals; i 21:10h, la final. Els 100 tanques comptaran amb una altra representant penedesenca, l’atleta d’Olesa de Bonesvalls, Laia Saumell.

I encara a velocitat, destaca la participació de Jazmin Romeu, als 100m llisos. Als seus 17 anys, ja és campiona de Catalunya, i enguany s’estrena en campionats absoluts.

La llista de penedesencs a La Nucía es tanca amb dos atletes de fons. Naima Ait-Alibou, als 1500: semis, dissabte, a les 20h; i la final, diumenge, a les 20:45h.

I Jaouad Hssini, als 3000 obstacles, dissabte, a les 21:05h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: