Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ros Marina 2X 2023 de Ros Marina Viticultors millor xarel·lo del Concurs Tastavins DO Penedès

Rexach Baqués, Vins, Cavas Naveran, Covides, Vinyes i Cellers, Montrubí, Jean Leon i Finca La Font de Jui guanyen les altres medalles d’or.

La gala d’entrega de premis de la 58a edició del Concurs Tastavins DO Penedès,organitzada per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, ha tingut lloc aquest divendres al vespre a l’Auditori de la Capital del Vi. En un acte conduït per la periodista Maria Xinxó, s’han premiat 24 cellers penedesencs entre les 7 categories del certamen vinícola. L’entrega de premis s’ha pogut seguir en directe a través de Penedès TV.

Les medalles d’or han estat en la categoria de vins blancs per Macabeu de la Mina de Rexach Baqués, en la categoria vins blancs criança per Manuela de Naveran 2023 de Vins i Cavas Naveran, en la categoria de rosats per Duc de Foix Cabernet Rosat 2023 de Covides, en la categoria vins negres per Black 2023 de Montrubí, en la categoria negres criança pel Jean Leon “3055” Petit Verdot-Merlot 2022 de Jean Leon, en la categoria d’escumosos Clàssic Penedès pel Miratge 2019 de Finca La Font de Jui i en la categoria vins xarel·lo pel Ros Marina 2X 2023 de Ros Marina Viticultors.

En aquesta 58a edició s’hi han presentat unes 150 mostres de quasi 50 cellers de la DO Penedès, un fet que demostra una vegada més que el Concurs Tastavins DO Penedès és un dels més importants dins del sector vinícola català. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha obert l’acte posant en relleu la gran tasca que el sector vitivinícola del Penedès fa, especialment en els darrers anys: “la situació de sequera ha influït especialment a pagesos i elaboradors, tot i que la seva constància per seguir dempeus és admirable”. L’acte també ha comtat amb la participació de Joan Huguet, president de la DO Penedès, Alba Balcells, Directora General de l’Incavi, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Francisco Romero, alcalde de Vilafranca del Penedès, que ha tancat l’acte posant en valor “la convicció i la il·lusió de seguir treballant pel sector vitivinícola” i ha afegit “Vilafranca és el quilòmetre 0 del vi”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: