Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Tort i Bienve Moya presenten el Retaule de Mir Geribert

L’obra està pensada per ser representada a l’espai públic, places, parcs i altres entorns urbans i a la manera dels retaules o balls parlats populars.

Aquest dimecres es va presentar a l’Agrícol l’obra conjunta de Josep Tort i Bienve Moya, ‘El Retaule de Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola o del comptat del Penedès’. Es tracta d’un espectacle teatral sobre un mite històric del Penedès, poc conegut. Tal i com explica Bienve Moya, el contingut de l’obra tracta de «tot allò que a Mir Geribert no li van deixar fer». El coautor del retaule, Josep Tort, explica que l’obra està pensada per ser representada a l’espai públic, places, parcs i altres entorns urbans i a la manera dels retaules o balls parlats populars.

El retaule pretén donar a conèixer Mir Geribert, la seva història penedesenca i la seva rebel·lió. Una rebel·lió que va fracassar. El procés històric, que s’havia iniciat a partir del segle XI, no va anar a favor de l’anunciat nou comtat del Penedès. L’acció transcorre entre personatges tan il·lustres com els comtes de Barcelona Berenguer Ramon i Ramon Berenguer, la comtessa Ermessenda de Girona, el bisbe de Vic i abat de Ripoll i Cuixà, Oliba, el científic olerdolenc Sunifred Llobet i nobles de l’època.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: