Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix al govern que implementi ombres als patis de les escoles i a l’espai públic

Els republicans expliquen que és una proposta que es va aprovar fa temps per ple de forma unànime però que no s’està duent a terme

El grup municipal d’ERC de Vilafranca ha fet una roda de premsa per exigir al govern municipal que compleixi un acord de ple que ells mateixos han fet diverses vegades: crear zones d’ombra tant als patis de les escoles com als carrers i places. Els republicans lamenten però la poca iniciativa del govern en minoria del PSC que, diuen, està donant l’esquena a aquestes propostes i a aquesta necessitat.

Segons el portaveu del grup, Pere Sàbat, no s’està ajudant a les escoles per poder adaptar els patis amb zones d’ombra i s’està deixant en mans de les AFA’S i tampoc hi ha cap pla per incrementar les zones d’ombra en els carrers i places.

Així, Pere Sàbat insta al govern a “no adormir-se” i a actuar de forma clara i decidida en aquest tema ja que “cal posar Vilafranca al dia en la lluita contra l’augment de temperatures i fer possible millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

Sàbat considera que no fer front a les conseqüències de l’escalfament global que pateix el planeta és una forma de negacionisme encobert i que cal que les polítiques climàtiques siguin una prioritat claríssima de Vilafranca.

Els republicans conviden al govern a adaptar la seva acció política i a fer front a aquest repte i volen que es redacti un pla per la implementació d’ombres a l’espai públic i es marqui un calendari sobre actuacions als patis de les escoles i es concreti l’ajuda que des del govern es portarà a terme.

Una mesura per famílies, infants i gent gran

Aquesta proposta, tal com ha indicat la regidora Gemma Urgell, busca impulsar més espais per a famílies, infants i joves i gent gran on gaudir de l’espai públic de forma segura sense patir calors extremes. Aquestes mesures van lligades tant amb el projecte de Patis Oberts, que els republicans situen com una de les grans accions que cal dur a terme en l’àmbit d’educació, com també la millora global dels espais de joc dels parcs per fer-los més propers als usuaris, ja siguin per infants, per joves o per gent gran. Aquestes són algunes de les propostes i reivindicacions que els republicans han plantejat al govern durant aquest primer any de mandat i que continuen pendents de dur-se a terme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: