Dimarts, 2 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 15 de juny torna la fira l’Invisible per promoure el talent jove

En aquesta nova edició hi participaran un total de 27 projectes, organitzats en diferents espais de la plaça de l’Oli

El proper dissabte 15 de juny, entre 10 del matí i 9 de la nit se celebrarà a la plaça de l’Oli de Vilafranca la tercera edició de “L’Invisible, la fira d’allò que no has vist”. La regidora de Joventut, Montse Arroyo, acompanyada de diferents joves representant la Xarxa de joves creadors impulsada des de l’Espai Jove La Nau, va presentar ahir aquesta edició que, com a novetat, es farà a la primavera, ja que les dues primeres edicions, els anys 2021 i 2022, van tenir lloc a la tardor.

Arroyo explicava que L’Invisible és una acció social de “foment de l’emprenedoria i la participació juvenil que va néixer l’any 2021 en el marc de la Xarxa de joves creadors impulsada des de La Nau Espai de Creació, arran de la idea de la Xarxa de crear un mercat de carrer per promoure i donar a conèixer els propis projectes d’emprenedoria juvenil”.

En aquesta nova edició hi participaran un total de 27 projectes, organitzats en els diferents espais:

Espai parades: 21 projectes
Espai escènic amb actuacions en viu: 5 actuacions en directe
Espai tallers: 2 tallers
Espai bar: espai de descans i relació
Els 21 projectes de talent jove que participaran a l’espai mercat de L’Invisible, en funcionament de 10 a 21h, pertanyen a àmbits diversos com il·lustració, disseny gràfic, joieria, literatura infantil i juvenil, productes tèxtils, moda, brodats, fotografia o fusteria, entre d’altres.

Es faran dos tallers durant la tarda a l’espai tallers ubicat dins del Mercat de la Carn.

Iniciació al brodat. De 17 a 18.30h. A càrrec de Mireia Quintana, 1thousandstiches. Taller on es donaran a conèixer tres puntades bàsiques i tots els trucs necessaris per dur a terme qualsevol brodat. No cal experiència prèvia. Inclou tot el material.
Fem un magazín (zine). De 18.30 a 20h. A càrrec de: Mireia del Moral i Vanessa Méndez. El magazín o fanzine és un format informal i molt versàtil que no requereix experiència ni coneixements artístics. Només cal motivació! A través d’aquest taller volen donar a conèixer el fenomen fanzine mitjançant la creació d’una revista senzilla de tema lliure amb materials i tècniques diverses. Conviden persones de totes les edats (des de joves, a ben grans) a participar i deixar anar la seva imaginació.
Per participar a qualsevol de les dues activitats cal fer inscripció prèvia a la pàgina web joventut.vilafranca.cat

Cinc projectes artístics

Fins 5 projectes artístics presentaran el seu art en viu amb propostes de petit format, en un escenari a tocar del públic i amb espai de descans per als qui s’apropin al mercat.

A partir de les 12 i fins a les 2 del migdia, hi haurà el vermut musical a càrrec del DJ XDG, amb música punxada per a tots els gustos.

A partir de les 17 i fins a les 21h hi haurà 4 actuacions diferents de joves artistes locals en directe:

KOREN. 17h

Koren és un conjunt musical de l’Alt Penedès sorgit l’any 2021 a l’espai jove La Nau. El seu estil musical es defineix per un repertori acústic, ric en harmonies, que interpreta versions de grans èxits nacionals i internacionals.

SANRRUU. 17.45h

El projecte musical “sanrruu” de la penedesenca Sandra Martínez neix des de fa uns anys a la seva habitació mentre composava cançons amb la seva guitarra. A finals de 2023 s’estrena amb un pop-rock anomenat ‘NADA TE DEBO’, a principis del 2024 es dona a conèixer al panorama català amb un reggaeton urbà anomenat ‘AFIRMACIONS’ i l’últim tema que ha sortit a la llum és un reggaeton barrejant el català i el castellà col·laborant amb un amic. L’artista seguirà la línia del pop-rock tant en castellà com en català amb un toc indie-alternatiu i desemmascarant totes les seves facetes.

I.G.L. 18.30h

És un projecte musical, amb l’Ivan Godoy com a protagonista, en què conviuen, d’una banda, versions vocals molt personals d’artistes pop internacionals i, de l’altra, creacions pròpies que exploren els límits de la veu i dels estils sense complexos.

DJ JADE. 19.15h

Marc Sánchez, conegut artísticament i sobre l’escenari com a Jade, és un músic i productor de música electrònica que actualment combina subgèneres com l’Orgànic i Melòdic House i Techno, Chill-Out i música més ambiental.

Vilafranquí d’ençà que té consciència, va començar la seva carrera musical al febrer de l’any 2021 amb el seu treball “Elements”, i mig any més tard amb “Plants”, dos treballs amb sons naturals i orgànics que, juntament amb visuals, formen una experiència sensorial, ajuntant Chill-Out Ambiental amb el House.

L’últim CD, “Horizons”, estrenat el passat 2023 combina aquests dos anys d’experiència amb sons més innovadors i actuals del Techno i del House.

Una altra de les novetats d’aquest any és la participació del restaurant El Cigró d’Or, oferint servei de bar al llarg de la jornada.

L’Invisible als aparadors comercials de Vilafranca Activa

La regidora Arroyo va comentar també que una dotzena d’aparadors de comerços associats a l’entitat Vilafranca Activa acolliran de l’1 al 15 de juny productes i obres de fins a 12 participants de L’Invisible. “Serà una oportunitat de tastar el que suposa ser en un aparador a peu de carrer per als joves i una acció per dinamitzar aparadors amb un producte que surt d’allò habitual, que trenca amb l’estètica i genera un interès més enllà del propi producte del comerç” ha afirmat. És una acció que busca generar sinergies entre els joves creadors i creadores que no tenen local propi ni comerç a peu de carrer i el comerç local que coneixerà projectes de proximitat.

Web

https://joventut.vilafranca.cat/xarxajovescreadors és el web on es recull un a un tots els joves vinculats a la Xarxa de joves creadors que s’han forjat els últims mesos. Aplega informació de cada projecte amb imatges, descripció, links a xarxes socials, contacte, etc.

La web recull actualment al voltant d’una quarantena de projectes i va creixent contínuament i sumant joves amb projectes propis i creatius que es vulguin afegir a la xarxa i a aquest espai col·lectiu de difusió que ofereix l’Ajuntament.

La programació al detall de L’Invisible es pot consultar a joventut.vilafranca.cat. Per participar als tallers, s’ha d’omplir el formulari que es trobarà a la pàgina web.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: