Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diferents municipis volen fer un protocol conjunt contra la música sexista al carnaval

S’ha fet una primera trobada a Vilafranca per tal de potenciar la iniciativa que ja s’aplica als Monjos i algun altre municipi, amb la voluntat de tenir un protocol conjunt per les rues del 2025.

Ja fa temps que diversos municipis de l’Alt Penedès, un dels primers va ser Santa Margarida i els Monjos, estant treballant per mirar d’evitar la presència de músiques sexistes a les rues de carnaval.

Aquesta setmana s’ha fet una trobada a Vilafranca entre responsables de cultura de diferents ajuntaments per tal d’anar avançant de cara a fer un protocol conjunt que faciliti tant la tasca de control com l’elaboració de les llistes de música que fan les carrosses i comparses.

En aquest sentit Àngels Dalmau, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, comentava que en el pla ja es va aprovar un reglament per la rua de Vilafranca d’aquest 2024, i que la voluntat és treballar per tenir un document conjunt per el 2025.

En principi aquesta proposta de document conjunt s’està treballant entre els ajuntaments de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola, Sant Martí i Castellví amb la voluntat de fer unes rues de carnaval més inclusives i respectuoses amb tothom lliures de cançons sexistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: