La D.O Penedès suma un nou Vi de Finca Qualificada, i Covides presenta el seu primer Vi de Mas
Un vi de la D.O Penedès. elaborat per Torre del Veguer ha estat reconegut com a Vi de Finca Qualificada; mentre que Covides ha presentat aquesta setmana el seu primer Vi de Mas.
Aquesta setmana els vins penedesencs estan de celebració, ja que d’una banda dimarts al vespre al Palau de Pedralbes es feia entrega de les noves qualificacions de Vi de Finca Qualificada que entrega la Generalitat a petició de l’INCAVI; i de l’altre Covides presentava el seu primer Vi de Mas.
Amb l’entrega del distintiu de Vi de Finca Qualificada a ‘Raïms de la Immortalitat blanc’ de Torre del Veguer, són ja 6 vins del Penedès els que tenen aquesta categoria, d’entre els 19 que hi ha a Catalunya. En aquest cas es tracta d’un vi blanc elaborat amb xarel·lo i xarel·lo vermell.
En nom del celler, Joaquim Gay de Montellà rebia aquest distintiu de Vi de Finca Qualificada, que és el màxim que pot rebre un vi català. Explicava que era tot un honor i un reconeixement també a la feina feta durant anys per la seva família.
D’altra banda, dijous al matí Covides presentava el seu primer Vi de Mas, en aquest cas amb la col·laboració d’un dels socis de la cooperativa, la Finca Mas Llinda de Sant Sebastià dels Gorgs. Rafel Ramon, president de Covides remarcava que amb aquest Vi de Mas seguien el camí engegat fa un parell d’any per incorporar productes de valor afegit a la seva oferta, en aquest cas amb productes Premium.
Rafel Ramon remarcava que aquest Mas Llinda, un blanc xarel·lo i un negre cabernet sauvignon, són el primer pas per continuar creixent en aquest sector de productes de màxim nivell per part de la cooperativa.
Rafel Ramon ha fet la presentació acompanyat d’Oriol Puig, que és fill del propietari de Mas Llinda, i enòlegs del mateix celler que han fet l’explicació tècnica dels dos vins.