Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Degoteig constant de visitants a la Fira gastronòmica i la mostra d’aviram, tot i el fred

Al llarg de tot el cap de setmana les activitats han estat diverses al voltant del recinte firal, i de les peces d’aviram del Penedès, amb visitants que tant s’acostaven a comprar com a degustar.

Els visitants a la Fira del Gall són d’orígens i interessos diversos, però la gran majoria acaben passant per la zona gastronòmica a gaudir d’alguna de les propostes que fan els restauradors participants. Per a molts, acostar-se el cap de setmana de Fira a Vilafranca no té com a objectiu comprar una peça d’aviram, que també, sinó gaudir d’un cert retorn a les tradicions dels seus pares i avis, i recordar els orígens pagesos de la comarca.

Pere Galimany és un habitual de la Fira, ja hi venia de petit, i confessa que fa una mica de visita i de record que quan a casa seva tenien també aviram. En el seu cas una certa visita nostàlgica.

Diferent és l’experiència per exemple de la Montse i la Joana Sadurní, mare i filla vilafranquines que per segon any consecutiu visiten juntes la Fira. A la carpa gastronòmica expliquen que han aprofitat per degustar canelons, un plat tradicional d’aquestes dates.

En el seu cas expliquen que no acostumen a compara aviram a la Fira, però poder veure d’on venen, com es crien i cuiden aquests animals és una garantia de cara al seu consum.

De més lluny ha vingut la Roser, concretament de Barcelona. En el seu cas sí per comprar aviram del Penedès. S’ha decidit per l’oferta de plat ja cuinat. Considera que és una bona solució per garantir que el gall estigui ben cuinat.

Des de Sant Sadurní, Joan Torres i la seva neta Cristina Torres aprofitaven per conèixer les diferents peces d’aviram i veure una fira que ajuda a mantenir les tradicions.

Uns habituals de la Fira són l’Ester Pinyol i el seu fill Tasià Fité, que expliquen que ja fa anys que s’acosten a Vilafranca per tal de comprar un gall de cara als dinars d’aquestes festes.

Un any més, ja sigui viu, mort i plomat i ara ja fins i tot cuinat, l’aviram penedesenc ha estat el protagonista d’aquest cap de setmana i un pol d’atracció per a un gran nombre de visitants tant de la comarca com de fora s’han acostat fins el recinte del Parc de Sant Julià.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: