Dissabte, 5 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 80 cabres fan transhumància al Penedès aquesta setmana tot passant per el camí de Marina

El camí ramader de Marina que servia històricament per connectar les pastures de les muntanyes de la Cerdanya fins les platges del Penedès

Dilluns feia entrada aquest ramat de cabres al Penedès per la zona de Sant Quintí de Mediona, tot seguit el camí ramader de Marina que servia històricament per connectar les pastures de les muntanyes de la Cerdanya fins les platges del Penedès.

En aquesta ocasió es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Associació del Camí Ramader de Marina vol posar en valor la tasca dels pastors i pastores, i la importància dels camins ramaders.

Daniel Giraldo és el ramader que va començar la transhumància el 9 de setembre des de la Cerdanya amb aquest ramat, i que al llarg de 23 etapes recorrerà 282 quilòmetres en 23 dies passant per 41 municipis.

Després de fer una primera nit a Sant Quintí, la segona etapa els portava dimarts a fer parada al migdia a Font Rubí, on els va rebre l’alcalde Xavier Lluch acompanyat de la presidenta de l’Assoaciació Camí Ramader, un càrrec que actualment ostenta l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos Imma Ferret.

A Santa Margarida i els Monjos es rebrà dijous al paratge de Penyafel i divendres matí es podrà veure’l travessar pels nuclis dels Monjos i la Ràpita i fins el Castell de Penyafort.

Sota el lema “Camins de vida”, aquest ramat recorrerà 10 comarques catalanes, una regió francesa i 41 pobles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: