Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca estrenarà càmeres de videovigilància i la figura del sereno per controlar les nits

Des de l’associació de veïns i veïnes del Centre es valora positivament totes les mesures i es mostren preocupats pel que creuen que és des de fa temps un increment exponencial de la delinqüència

El govern de Vilafranca ha presentat aquesta setmana les iniciatives que està prenent en matèria de seguretat ciutadana, una de les prioritats que el nou equip s’havia marcat ja des de la passada campanya electoral.

L’alcalde de Vilafranca Francisco Romero ha explicat que l’equip de govern és plenament conscient que la seguretat ciutadana és una de les màximes preocupacions de la població i també seva i per això ha posat a treballar a tots els departaments en xarxa per millorar aquest aspecte.

En aquesta línia l’alcalde i el regidor de seguretat Ramon Zaballa han presentat aquesta setmana diferents línies d’actuació que posaran en marxa en els primers 100 dies de govern. Algunes mesures ja es podran visualitzar en les properes setmanes i en els mesos més immediats. Una d’elles és la incorporació de 3 nous agents de la Policia Local.

Es preveu que aquests agents s’incorporin abans de festa major i completarien l’actual plantilla, que és de 69 membres.

Una altra mesura serà la instal·lació de 15 càmeres de videovigilància abans de finals d’any en 5 punts de la vila (cruïlla Espirall/Sant Sadurní, rambla Sant Francesc-Escola Sant Josep, plaça Dr Bonet, plaça Pau Casals i plaça de l’Estació). En aquests 5 punts s’instal·laran 3 càmeres (2 fixes i 1 mòbil que permetrà enfocar el punt d’interès concret en cada moment). Aquesta és una 1a fase de tot el projecte d’instal·lació de càmeres que més endavant ha de cobrir tots els barris.

Una línia més de treball de la qual s’estan tancant detalls és la implantació de la figura dels “serenos” per al patrullatge en hores nocturnes, que s’incorporarien entre gener i febrer.

La idea és tenir entre 6 i 8 persones provinents d’un Pla d’Ocupació de la Diputació per cobrir totes les nits els 7 dies de la setmana de deu de la nit a sis del matí.

Des de l’associació de veïns i veïnes del Centre la seva presidenta, Esther Ribas, es mostra preocupada per la situació actual ja que creu que la violència ha incrementat molt i afirma que des del govern s’hauria de buscar solucions pels habitatges ocupats per persones conflictives, que sovint són qui generen aldarulls. Ester Ribas creu que les càmeres poden ser una de les solucions per reduir els fets delictius.

Ramon Zaballa ha explicat també que ja s’ha reunit amb tots els cossos de seguretat i que s’ha demanat una entrevista amb la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, per tal de sumar esforços

Ramon Zaballa ha apuntat també que vol sumar més sinergies i incrementar el suport diari als agents de la Policia Local i per això ha anunciat que ell mateix tindrà despatx personal a la comissaria de la Policia Local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: