Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delegació del Govern al Penedès reuneix els ajuntaments per presentar el pla Infocat 2023

Els cossos de seguretat desplegats a la Vegueria Penedès demanen als ajuntaments la seva col·laboració en la prevenció, i destaquen també que el paper de la ciutadania i les ADF’s és important.

Divendres, i aprofitant el Consell Territorial que cada mes organitza el delegat del Govern amb representants dels municipals de la Vegueria, membres dels cossos de seguretat i emergència de la Generalitat van presentar el pla de prevenció d’incendis d’aquest 2023.

El delegat Territorial, David Alquézar remarcava que cal prendre consciència de la situació de risc actual, a causa de les poques pluges dels darrers mesos.

A la presentació la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Eli Llombart, el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, i Jaume Bosch, cap de l’àrea regional de Barcelona del Cos d’Agents Rurals van presentar com es prepara el dispositiu per aquest estiu i quines són les previsions amb les que es treballa.

En aquest sentit, Joan Rovira remarcava el missatge de situació complexa, tot i les poques pluges que s’han donat aquestes darreres setmanes arreu de Catalunya. I apuntava que al Penedès la situació és delicada.

Des de Bombers insisteixen també en el missatge que cal posar tota l’atenció en la prevenció, ja que és la millor eina per lluitar contra els incendis forestals. Ajuntaments, ADF’s i propietaris son claus per activar tots els protocols de prevenció.

Des de Bombers es vol remarcar el paper actiu que ha de tenir la ciutadania per tal d’activar mesures de prevenció que evitin que els incendis comencin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: