Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació de Cooperatives Agràries alerta que la producció de raïm pot caure un 60%

A les comarques del Penedès i l’Alt Camp, però, es podria arribar a perdre fins a un 80% del raïm, segons dades de les cooperatives vitivinícoles.

Aquesta seria la baixada generalitzada en relació amb una campanya de plena producció a causa de la sequera que s’arrossega des de final 2020 i que està malmetent la producció de vinya de moltes parts del territori català.
A determinades zones, la preocupació augmenta davant la possibilitat que es produeixi la mort dels ceps i el consegüent abandonament de les plantacions. La causa és que la vinya és un cultiu de secà que majoritàriament depèn del règim pluviomètric i, des de fa molt de temps, s’està donant una situació de severitat per la manca de pluges.
La preocupació dels viticultors es trasllada a les cooperatives, que hauran de fer front a unes despeses fixes malgrat la caiguda en l’entrada de raïm.
En aquest sentit, la FCAC sol·licita a l’Administració que s’estableixin ajuts directes per contribuir a pal·liar aquest efecte i garantir la sostenibilitat de teixit cooperatiu.
Les comarques on es preveu una incidència inferior de la sequera serien l’Empordà i la Terra Alta, especialment aquesta última on els efectes serien pràcticament inexistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: