Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el projecte Ocell de Foc a la Vegueria Penedès

El programa Ocell de Foc Penedès vol promoure la recuperació de l’itinerari formatiu, la inserció laboral i el benestar emocional de joves.

S’ha presentat a la seu social de la cooperativa Actua, a Vilafranca, el nucli Ocell de Foc de la vegueria Penedès. Aquest programa, impulsat per la Generalitat, té l’objectiu d’oferir atenció a joves d’entre 16 i 30 anys, amb especial interès per aquells que presenten problemes de salut mental, per tal de millorar la seva autonomia personal i facilitar la construcció d’una vida independent. Es fixa treballar en la recuperació del seu itinerari formatiu, oferir eines i acompanyament perquè puguin inserir-se al mercat laboral.
A Catalunya hi ha 22 nuclis Ocell de Foc. El de la vegueria Penedès està promogut per quatre entitats de cadascuna de les quatre comarques. Són el Taller Àuria, a l’Anoia, el grup cooperatiu Entrem, a l’Alt Penedès, la cooperativa Actua, al Garraf, i la Fundació Santa Teresa del Vendrell, al Baix Penedès. Ocell de Foc posa èmfasi en la intervenció preventiva i en la lluita contra l’estigma i l’auto-estigma associat amb la salut mental.
El director general d’Economia Social, Josep Vidal, explica que entre un 20 i un 25% de la població jove en algun moment tindrà malestar emocional que pot derivar en problema de salut mental i recalca la tasca de prevenció que vol fer l’Ocell de Foc.
Quant als objectius a assolir, a la vegueria Penedès s’espera actuar, al llarg de dos anys, amb 2.000 joves d’entre 16 i 30 anys, 300 dels quals amb alguna problemàtica de salut mental acreditada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: