Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca es presenten 9 llistes a les eleccions municipals

És la xifra més alta de l’actual etapa democràtica.

Avui el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat de part de la Junta Electoral de Zona de Vilafranca les candidatures que concorreran als 27 municipis de la comarca en les properes eleccions del 28 de maig. Avui s’ha fet públic i hi ha marge fins el dia 30 per presentar reclamacions. Serà el cas, per exemple, d’ERC de Vilafranca, atès que la Junta s’ha equivocat i ha publicat la llista dels republicans amb els noms d’una altra de les candidatures. A la capital de l’Alt Penedès hi ha rècord de llistes presentades. En les últimes eleccions, del 2019, van ser set les candidatures que es van presentar. El nombre més elevat fins ara havien estat a les eleccions del 2007 i 2011 amb vuit candidatures. I aquest 2023 en seran nou. Junts, ERC, PSC, CUP, VeC i Cs, que ja tenen representació al consistori, i a més el PP, que ja havia format de l’ajuntament en anteriors mandats, i finalment dues novetats que es presenten per primera vegada. Vox, amb una llista que encapçala l’advocat Víctor Orlando Muñoz Ruiz, i Valents, amb una llista encapçalada per el policia local, Alberto Navarro.
El candidat de Junts per Vilafranca és Aureli Ruiz i assenyala que la seva llista la componen persones preparades i implicades en diferents entitats de la vila, que coneixen la ciutat. El seu principal objectiu és fer que Vilafranca sigu8i una ciutat viva i per això planteja una ciutat universitària.

El candidat d’ERC és Pere Sàbat. Para d’una llista plural, diversa i amb ganes d’obrir una nova etapa. Per això diu que l’objectiu és reactivar la ciutat.

El socialista Francisco Romero encapçala una llista que qualifica de molt municipalista, que combina experiència i gent independent. Per Romero la prioritat és l’alcaldia de proximitat.

La Marta Soler es presenta com a candidata a l’alcaldia per la CUP amb una llista on destaca la continuïtat, perquè recull candidats dels diferents mandats des de que fa 20 anys que tenen representació al consistori. La seva prioritat és crear una empresa municipal de serveis.

L’altra candidata femenina és Montse Romagosa de Vilafranca en Comú amb una llista diversa, que considera un reflex de com és la vila. Treballaran amb l’objectiu d’una Vilafranca per a tothom.

I Eladio Garcia repeteix al capdavant de Cs, amb una llista que descriu com a compensada, amb jubilats, empresaris o treballadors. El seu repte principal és la millora de la seguretat.

D’altra banda, fent un repàs al conjunt de la comarca hi ha alguns fets a destacar. Per exemple a Sant Sadurní, que s’havia dit que hi podia haver dues candidatures de l’àmbit exconvergent finalment només hi ha la candidatura de Junts, encapçalada per l’actual alcalde Ton Amat. També es presenten ERC, PSC, CUP, en Comú Podem i el PP. I als Monjos també hi ha rècord de candidatures. Es presenta a la reelecció l’alcaldessa Imma Ferret amb el PSC, i també hi ha llistes d’ERC, Junts, el PP, Vox, Poble Actiu i Plataforma pels Monjos ARA. Al conjunt de la comarca hi ha 12 candidatures d’Impulsem el Penedès, que sumen amb la plataforma Compromís Municipal per Junts també a nivell provincial. Alguna cosa semblant passa amb aquelles de la plaraforma Cadidatura de Progrés per el PSC, o Acord Municipal d’ERC. Els republicans són els que presenten més llistes sota les seves sigles, 18 concretament. Junts presenta 14 llistes, 10 el PSC, 8 la CUP i 6 el PP. A Font-Rubí hi ha tres candidatures, però cap sota les sigles dels principals partits a nivell nacional, perquè l’actual alcalde, Xavier Lluch es presenta amb Impulsem. A la Granada l’alcalde, Joan Cols, no encapçala la llista. Mentre que a Mediona sí que ho fa el republicà Juli Silvestre, que tindrà com a rival l’exalcalde Servand Casas que torna a presentar-se pel PSC.
En aquest municipi hi ha cinc candidatures. A Sant Martí l’actual alcalde, Josep Maria Padullés, va de número dos de la candidatura Foment Martinenc, i es presenta l’exalcalde Ramon Carbó al capdavant de Junts. També concorreran a les eleccions en aquest municipi PSC i ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: