Dilluns, 1 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà la primera edició d’un mercat per promocionar el talent jove

Portarà per nom “L’Invisible, la fira d’allò que no has vist” i tindrà lloc a les places de l’Oli i del Vall del Castell dissabte 23 d’octubre durant tot el dia.

Vilafranca acollirà aquest mes la primera fira dedicada a la creativitat, el talent i l’emprenedoria dels joves.
Es tracta d’una iniciativa impulsada pel servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que la el mercat jove encaixa perfectament amb la voluntat de l’Espai Jove La Nau cercar i fer emergir el talent jove.

L’impuls d’una xarxa de joves creadors és fruit del treball d’una persona jove contractada mitjançant el programa A Punt, una de les “potes” del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c. Comerç (PIICC). Aquesta persona és l’Ariadna Caballero, que explicava que han preparat aquest mercat entre tots els joves en un total de quatre sessions que s’han fet a la Nau.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, celebra l’emprenedoria juvenil. A més, exposa que també servirà per dinamitzar la zona de la renovada plaça de l’Oli.

A la fira del proper 23 d’octubre hi haurà gairebé una trentena de joves que mostraran el seu talent. Hi haurà un total de 21 parades, a més d’un espai esecenari on hi haurà actuacions musicals, de dansa i monòlegs.

Un dels joves emprenadors que hi haurà a la fira és el Miquel Bolet. És l’impulsor d’una empresa de parapent. Bolet celebra la iniciativa que els ajudarà a donar-se a conèixer i a fer xarxa.

La Cristina Gallardo és il·lustradora. És especialista en videjocs i també treballa fent encàrrecs per a particulars. Creu que la fira és un una oportunitat per trobar-se i fer xarxa. Muntarà una parada amb làmines per vendre, creacions emmarcades, al mateix temps que mostrarà la seva tècnica d’il·lustració digital en directe a la fira a través d’una gran pantalla.

I una altra de les joves que també hi serà és la Mireia Quintana. Ella comptarà amb una parada on hi haurà diversos brodats acabats, disposarà de kits d’aprenent amb tots els materials, unes totebags que ha creat i també alguna sorpresa que desvetllarà el mateix dia de la fira. Quintana creu que ajudarà a molts joves a tenir la visibilitat que necessiten quan comencen.

La fira també comptarà amb activitats paral·leles. Els paradistes del Mercat de la Carn, per exemple, oferiran Tastets al merca. També hi haurà un tast de vins elaborats per joves a VINSEUM i hi col·laborarà l’Associació de comerciants Centre Vila, amb una quinzena d’aparadors de comerços associats al Centre Vila que acolliran, del 9 al 22 d’octubre, productes i obres de fins a 17 joves creadors participants a “L’Invisible” per difondre la fira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: