Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ni la pluja del dissabte ni el vent de diumenge han malmés una nova edició de la Fira del Gall

Aquest cap de setmana Vilafranca ha viscut la 355a edició de la Fira del Gall, amb diverses novetats que buscaven generalitzar el consum de Gall del Penedès més enllà de les festes de Nadal.

La fira està del tot consolidada i només el temps podria espatllar-la. Enguany semblava que ho pogués arribara fer amb un ruixat al migdia del dissabte i sobretot el fort vent del diumenge, però el balanç final és del tot satisfactori, com ens comentava aquest diumenge a la tarda la regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius.
La Fira va començar com és tradició a les vuit del matí en punt des de la plaça de la Vila, amb la recepció de les autoritats per part de l’alcalde, enguany acompanyat a més per la consellera d’Empresa, Àngels Chacón.
Junts i amb una colla de grallers acompanyant el Tomasot i la Ballarica van baixar en cercavila fins al Parc de Sant Julià.
La consellera destacava la reivindicació dels orígens i dels productes KM0 que suposa una fira com aquesta.
I per la seva banda l’alcalde remarcava que cal continuar promovent el gall del Penedès en el seu propi territori.
L’alcalde i el seguici d’autoritats va passar para per para adquirint una peça a cadascuna. Uns galls que es lliuren al Rebost Solidari.
Els principals pilars de la fira son l’aviram viu, la cuina d’aviram i els vins del Penedès.
En tractar-se d’un cap de setmana molt proper a les festes els venedors d’aviram ja tenien molts encàrrecs, i de la resta n’estaven força satisfets.
I en relació als vins negres, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, recorda que el Penedès també és una terra de negres de gran qualitat.
La fira ha consolidat les seves populars propostes com el Mercat d’aviram, la Mostra gastronòmica o el Celler Penedès. En aquesta edició, la fira continuava innovant a tots els seus àmbits per situar-se a l’avantguarda amb propostes com el concurs-exposició de la raça de Gallines Penedesenca, el Mercat d’artesania i tot un conjunt d’activitats lúdiques enfocades a públic de totes les edats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: