‘Sireni & Co. De quan el Penedès era un mar’ es pot visitar fins al 24 de març
L’exposició ‘Sireni & Co. De quan el Penedès era un mar’ reivindica el valor d’un dels fòssils més importants de la col·lecció del Vinseum.
‘Sireni & Co. De quan el Penedès era un mar’ és una exposició de producció pròpia que vol posar en valor la col·lecció de paleontologia del museu i, sobretot, una de les seves peces més importants: l’holotip de sireni, el Metaxitherium Catalaunicum.
L’exposició va ser inaugurada divendres a la capella de Sant Pelegrí. La mostra explica la importància del sireni, a partir de les seves restes i també de la recreació que n’ha fet l’escultor-biòleg Ramon López, de l’empresa Quagga. A la vegada mostra la varietat de fòssils que l’acompanyen, en relació als diferents microclimes que podien conviure a la zona del Penedès fa milions d’anys.
El director del Vinseum, Xavier Fornos, explicava la importància del sireni.
La mostra també serveix per reivindicar la feina de la secció de Paleontologia i Geologia del museu vilafranquí, com explica la comissària Anna Mascaró, de l’empresa 4 passes Serveis Mediambientals.
El sireni de Mas Romeu és la figura central de l’exposició, en la qual es poden veure una setantena de fòssils. La peça principal està acompanyada de plafons explicatius i dues pantalles on s’explica com era el Penedès fa 16 milions d’anys i els diferents ambients marins que hi existien.
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, valorava positivament la iniciativa de recuperar el fòssil i divulgar-lo en aquesta exposició.
L’exposició es podrà visitar fins el 24 de març a la Capella de Vinseum, i s’han preparat diverses activitats com ara visites guiades per poder-lo conèixer millor.