Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca el I Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Vol ser una eina de debat, propostes i idees de cara a configurar la Catalunya del segle XXI, recollint el que vser durant la transició el Congrés de Cultura Catalana.

L’Escorxador acollia dimarts a la tarda la presentació d’aquesta iniciativa que neix de la plataforma Exigents.cat i que ha acabat consolidant-se en l’organització d’aquest primer Congrés Participatiu Catalunya i Futur. Com explicava a Vilafranca Jaume Marfany, un dels membres del comitè organitzador del congrés, recullen la idea del que va ser fa 40 anys el Congrés de Cultura Catalana a l’hora de ser un espai de debat, reflexió i propostes de cara al futur del país. De fet, la participació ja s’ha iniciat, tant amb actes presencials com aprofitant les possibilitats que ofereixen les tecnologies actuals.
La ponència marc sobre la que se sustenten els debats i propostes que es presenten es va elaborar fa un any i mig. Marfany comenta que abasta el màxim possible de temes que afecten la societat catalana. En el moment actual, i fins el juliol, es recullen aportacions i esmenes a aquesta ponència inicial. Després un comitè en farà una selecció per tal d’elaborar una nova ponència que s’estructurarà en 6 grans àrees i definint posicionament sobre 300 temes a nivell més concret.
Al final, d’aquest procés participatiu n’ha de sortir un llibre verd amb un seguit de propostes de país que han d’ajudar a configurar una nova Catalunya.
A Vilafranca dimarts a la tarda es va fer un acte de presentació genèric del que és aquest Congrés Participatiu Catalunya i Futur i es van explicar les línies de treball que se segueixen. Si algú vol conèixer més en profunditat les propostes que es fan i fer-hi també la seva aportació es pot torbar tota la informació al web www.futurcat.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: