“Mexicandino”, de Joan Bosch, és una nova manera d’entendre l’heterogeneïtat
El passat divendres, la sala Mn. Vinyeta va acollir la presentació del llibre de relats “Mexicandino” obra del vilafranquí Joan Bosch i editat per Carena.
L’acte va comptar amb els comentaris de Joan Solé Bordes i del mateix autor, així com la presència de dues nenes amb el vestit festiu tradicional andí.
Després d’una colla de volums editats a Sud Amèrica, Bosch es mostrava satisfet pel fet d’haver publicat el llibre també a Catalunya.
El volum aplega una dotzena de relats en llengua castellana i de temàtica hispana en la seva majoria que, en opinió del doctor Fernando Feliu-Moggi, profesor de Lenguas y Culturas Hispánicas a la Universitat de Colorado, a Colorado Springs aporten Una nova manera d’entendre l’heterogeneïtat i reconsiderar sobre l’Amèrica hispana la perspectiva hegemònica des d’un nord que mira aquests espais com a perifèria.
En aquesta línia es van situar els comentaris de Joan Solé Bordes i del mateix autor a l’entorn del diversos contes que constitueixen el volum, sovint històries inquietants, de final obert, que proposen temes de reflexió.