Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de l’escola Montagut han guanyat el concurs de robòtica First Lego League de Lleida

Van quedar guanyadors del premi Fundació Scientia i es classifiquen per la final espanyola.

Una de les extraescolars que es fan a l’escola Montagut és la de robòtica, conduïda per Robotix Penedès. Un grup d’alumnes d’aquesta extraescolar de cinquè de primària s’ha constituït en equip, amb el nom de Royal Robotix, per participar en la First Lego League.

Es tracta d’un torneig que desafia a joves d’entre 10 i 16 anys amb una temàtica del món real. A través de la resolució del desafiament els desperten el seu interès per la ciència i la tecnologia.

La setmana passada a Lleida van quedar guanyadors del premi Fundació Scientia amb un projecte relacionat amb la natura.

Els equips construeixen un robot fent servir Lego per a que de forma autònoma completi una sèrie de missions en un tauler de joc temàtic per aconseguir el màxim número de punts possibles.

El robot dels alumnes del Montagut té 8 programes i pot desenvolupar 12 funcions diferents.

Els participants també han d’exposar els valors que han aportat amb el seu treball.

D’altra banda els equips identifiquen un problema relacionat amb la temàtica i proposen una solució aplicable a l’entorn real. En el cas dels vilafranquins van pensar en trobar una solució al problema que pateixen les balenes per culpa dels sònars dels vaixells.

Havent guanyat el premi Fundació Scientia, el grup Royal Robotix de l’escola Montagut s’ha classificat per competir a la final Espanyola que es celebrarà a Logronyo el 18 de Març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: