Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pressupost municipal de Sant Sadurní del 2017 augmentarà quasi un 2%

El govern ha aprovat en solitari el pressupost.

Dijous, el ple municipal de desembre va aprovar el pressupost municipal per a l´exercici 2017 que serà de 13’6M€

La proposta, que s’incrementa un 1,9%, va comptar amb els vots favorables dels dos socis de govern CDC-ERC, mentre que tots els grups de l’oposició PSC,CUP, ICV i PP van votar-hi en contra.

En una llarga intervenció, el regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va donar detall a l’inici de la sessió dels diferents capítols i partides que composaran el nou pressupost municipal, marcat per la prudència en la previsió d’ingressos malgrat la millora de la conjuntura econòmica,  i per un capítol d’inversions de 420 mil euros i que es repartirà entre moltes regidories i serveis municipals.

A l’inici de la sessió també es va donar la benvinguda al nou secretari municipal de la corporació, Òscar Buxeres, a la vegada que es va agrair públicament la tasca realitzada per l’anterior secretari, Pedro Vizuete.

En l’apartat d’ingressos, es va assenyalar que el capítol corresponent a impostos directes, suposarà el 49,7% dels ingressos, mantenint-se pràcticament en la línia del 2016, com succeeix també al capítol de taxes i preus públics. A l’apartat d’impostos indirectes es preveu un augment significatiu, d’uns 120 mil euros en relació a aquest any, motivat per la reactivació de la construcció.

Les transferències corrents sí que experimentaran una notable pujada, com a conseqüència d’una nova regulació en les aportacions de l’estat.

 

Pel que fa a les despeses, el capítol corresponent a personal registra un lleuger increment, situant-se en el 46,3% del pressupost, amb una mica més de 6,3 milions d’euros. Els béns i serveis s’incrementen en uns 260 mil euros per tal de millorar el funcionament i projectes d’alguns serveis municipals.

Pel que fa a les subvencions, es va subratllar l’aposta pel Festival Most o l’aportació extraordinària a la Festa de la Fil.loxera.

L’impuls en inversió permetrà afrontar l’adquisició de nou mobiliari urbà, la reforma al Casal d’Avis, la compra de nou equip informàtic, nova senyalització viària i la renovació de maquinària de neteja per la brigada municipal, entre d’altres.

Els diferents grups de l’oposició van coincidir en diversos arguments per justificar el seu vot negatiu a la proposta del govern. Des del PSC, CUP i PP es va reiterar la manca de transparència i d’un pla d’acció de govern, que entorpeixen la tasca de seguiment i avaluació per part dels grups de l’oposició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: