Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Any Ramon Casas ha començat amb una Ruta als museus del Penedès

La ruta es va presentar la setmana passada al Vendrell, on s’ha obert una exposició en la que es poden veure moltes obres de l’artista, de col.lecció particular.

La comissària de l’Any Ramon Casas, Vinyet Panyella, remarca que s’han volgut iniciar les activitats al Penedès, perquè és un lloc molt relacionat amb l’artista i on es conserva molta de la seva obra.

De fet el museu que més obra té exposada en aquesta ruta és la Vila Casals del Vendrell.

D’aquesta manera el llegat de Ramon Casas al Penedès, amb 52 obres, es fa més visible, gràcies a la iniciativa conjunta de sis museus de les tres comarques d’elaborar un itinerari conjunt, que permet vincular les diferents col·leccions amb motiu del 150è aniversari del naixement de l’artista. En la campanya intervenen la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova, el Museu del Cau Ferrat de Sitges, el Vinseum de Vilafranca, el Museu Deu del Vendrell), el Museu de Maricel de Sitges i el Museu Vil·la Pau Casals del Vendrell. També s’hi ha sumat l’Ajuntament de Torredembarra, municipi que conserva una forta presència de la família Casas.

La Ruta Ramon Casas als Museus del Penedès suposa una línia de treball conjunt dels sis museus d’art de les tres comarques del Penedès entorn a un projecte d’abast nacional però amb accentuada presència territorial.

L’itinerari consisteix en l’elaboració d’un circuit únic, degudament assenyalat, a partir de les obres que exposen en les seves col·leccions els sis museus participants en la iniciativa.

El “Retrat de dona” és l’única obra de Ramon Casas que guarda Vinseum. El dibuix, que pertany al llegat del Doctor Fortuny, prové de la sèrie d’originals de l’artista que la revista Pèl i Ploma regalava als subscriptors per incentivar-ne la seva venda. Crida l’atenció el treball delicat del rostre i el barret, úniques zones on hi aplica la tècnica del pastel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: