Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un magnífic ambient i el bon temps van acompanyar la celebració del XIVè Dia del Geganter aquest diumenge

La celebració d’aquesta festa que la Colla de Geganters de Vilafranca va instaurar ara fa catorze anys comptava a priori amb algun handicap. El més temut era el temps, perquè les previsions eren de pluja i el matí es va llevar encapotat.

Però finalment i coincidint amb la celebració del Diumenge de Rams, el sol va brillar durant tota la jornada i es va poder viure un gran ambient festiu.
Des de les 10 del matí es van plantar a la Plaça Penedès els gegants de Vilafranca, l’Elisenda i en Ferragut, acompanyats dels gegants de la Festa Major dels Petits, que són el Jordi i la Montserrat. També hi havia la parella de gegants convidada. Aquest any els convidats eren els Gegants de Capellades que l’any passat van celebrar el seu 115è aniversari.
Els gegants capelladins representen un empresari paperer de finals del segle XIX i una mestressa de casa de la mateixa època.
Són en Sebastià, un conseller del 1899 i la Dorotea. Són peces originals que tenen més de 115 anys d’història.
La colla va convidar els gegants de Vilafranca l’any passat per la commemoració del seu aniversari.
El Ramon Roca, excap de colla dels Geganters de Capellades, explica que a l’actualitat el món geganter passa per un molt bon moment.
El Dia del Geganter el van crear els geganters de Vilafranca ara fa 14 anys amb l’objectiu inicial d’oferir una trobada amb excompanys de colla i convidar colles històriques o centenàries.
Més recentment la celebració del Dia del Geganter ha suposat també una oportunitat de tornar a ballar per nens i nenes que participen com a geganters a la Festa Major dels Petits.
L’activitat començava amb la plantada de gegants.
Moment en el qual els més menuts feien pinya.
A les 12 va sortir la cercavila que feia un recorregut per la Rambla Sant Francesc, Rambla de Ntra. Senyora i pels carrers del centre fins arribar a la Plaça de la Vila on hi havia una ballada de lluïment de cada una de les colles participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: