Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí Sarroca modifica les ordenances, tot buscant una fiscalitat més justa socialment

Les ordenances fiscals per al 2016 han estat aprovades amb els vots favorables de l’equip de govern format per la CUP, ERC i Grup Socialista-Movem Sant Martí i l’oposició de CIU, en el ple extraordinari celebrat dijous passat.

L’equip de govern ha preferit no donar gaires xifres i explicar la filosofia que hi ha al darrera de les modificacions introduïdes: una fiscalitat progressiva i socialment més justa, l’aposta per les energies renovables i el medi ambient i el suport a famílies amb problemes econòmics i risc d’exclusió social. Per exemple, el govern equipara les famílies monoparentals a les nombroses en totes les taxes.
Quant als canvis, la taxa de les escombraries augmenta 3 euros anuals per als particulars, l’IBI augmenta dues dècimes, situant-se al 0’49% per als habitatges que pagaven el 0’47% i en relació a l’aigua se’n vol penalitzar el malbaratament. Ara bé, les famílies fins a 4 membres no veuran incrementada la taxa.
CIU ha denunciat que l’aigua “s’apuja una barbaritat” i en el cas de les escombraries recorda que “durant cinc anys no s’havien apujat”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: