Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’evolució històrica del Poble Nou ha centrat el pregó de la festa del barri 2015

El veí del barri, Vicenç Lacruz, autor del projecte Retrats vilafranquins, va encetar ahir al vespre la festa del Poble Nou.

Al llarg d’uns quinze minuts, Vicenç Lacruz, va glossar l’evolució històrica del barri vilafranquí des dels seus orígens fins a l’actualitat.
Lacruz va exposar que el Poble Nou és un dels barris d’última fornada, nascuts gràcies a l’expansió que va viure Vilafranca especialment durant el segle passat. El seu disseny és únic, va explicar, amb un gran eixample creat a partir de les idees dels enginyers i urbanistes de l’època amb Ildefons Cerdà al capdavant.
El pregoner també va recordar antics equipaments com el teatre Tívoli o el Velòdrom i com ha canviat la vida.

Entre el nombrós públic que es va apropar al parc Tívoli a escoltar-lo hi havia expregoners de la festa del barri com Armand Beneyto i Eloi Miralles.
A l’ acabar el pregó, els Castellers de Vilafranca van començar a preparar-se per oferir una exhibició castellera, però la pluja va obligar a suspendre-la. Prèviament, la presidenta de l’associació de veïns, Fina Milà, va animar tothom a participar a la festa que fins diumenge programa bàsquet, taekwondo, un espectacle infantil amb xocolatada, bitlles catalanes, sardanes i havaneres, entre altres activitats.
En cas de pluja, les activitats es traslladaran al pavelló del carrer Mestre Recasens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: