Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ferragut estrenarà un punyal en la 34a Diada dels Gegants de la Vigília de Corpus

La colla de Geganters de Vilafranca ha presentat el cartell de la propera Diada dels Gegants de la Vigília de Corpus, que tindrà lloc el dimecres 3 de juny, i una novetat destacada: la incorporació d’un coltell o punyal al vestuari del Ferragut.

Arran de la renovació del vestuari dels Gegants vilafranquins, fa dos anys, la comissió encarregada va optar també per dotar el Ferragut d’un punyal per recordar que antigament el gegant duia un coltell que el rei Pere el Gran havia deixat a Vilafranca al morir, segons consta en un document conservat a l’Arxiu Comarcal.
El procés ha estat més laboriós i complex del que inicialment es pensaven i finalment l’estrena es produirà aquesta vigília de Corpus, gairebé dos anys després que els vestits.
El coltell ha estat creat per un especialista, el mestre llauner gironí Ramon Boix, com explica el sotscap de colla dels Geganters, Sergi Madrid.
A l’acabar la presentació, el sotscap de colla i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, han col·locat el coltell al cinturó del Ferragut per mostrar com lluirà a partir d’ara.

Quant al cartell de la 34a Diada de la Vigília de Corpus, és obra de Rebeca Menchón que ha optat per una il·lustració per remuntar-se a la seva infantesa i als inicis del cartellisme. La il·lustració mostra una conga encapçalada per l’Elisenda i el Ferragut, com ella mateixa explica.

La 34a Diada dels Gegants de la Vigília de Corpus tindrà lloc dimecres vinent i començarà amb la tradicional plantada del Ferragut i l’Elisenda, els Nans i els Capgrossos vilafranquins a ¾ de 6 de la tarda, a la plaça de la Vila. A les 6 començarà la cercavila, que acabarà amb la tradicional xocolatada i regal per als infants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: