Dimecres, 15 de gener de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

12 pisos cèntrics per a la gent gran

El conveni encara no està signat però ja hi ha un projecte tècnic en ferm i, aquest matí, l’alcalde Pere Regull, el regidor d’Urbanisme Josep Maria Martí i el regidor i coordinador de l’àrea de serveis a les persones Ramon Zaballa n’han donat a conèixer els primers detalls.

A canvi d’una rehabilitació de la seu social que es farà a través de plans d’ocupació del programa Vilafranca Inclusió, L’Agrícol cedeix a l’Ajuntament el solar del darrere, que fa cantonada entre el passatge Alcover i el carrer del Migdia. Així, l’edifici que abans era el cinema Victòria, serà enderrocat i s’hi construiran 12 pisos per a gent gran, 8 d’ells d’una habitació, 4 amb dues i, dos dels habitatges, adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, la planta baixa acollirà en el futur un centre de dia. El projecte s’uneix a la rehabilitació de l’edifici de la Fundació Masllorenç a la Rambla de Nostra Senyora, d’on sortiran set pisos més amb finalitats socials.

 

El projecte dels pisos per a gent gran té un pressupost aproximat d’un milió d’euros i l’ajuntament està buscant ara subvencions per a finançar-ne una part amb la idea que l’obra comenci a la tardor. En aquest pressupost no entra la rehabilitació de l’Agrícol, que contempla una millora de l’accessibilitat, l’adequació dels banys i la façana i la instal·lació d’un ascensor, entre altres aspectes.

Des de l’Ajuntament volen posar de manifest la seva aposta per l’habitatge social i recorden que hi treballen intensament amb diversos projectes. Un dels més reeixits és el de rehabilitació a través de plans d’ocupació per a lloguer social, que ja compta amb 65 habitatges repartits per tot Vilafranca. D’altra banda, s’han convocat ajuts al lloguer d’entre 20 i 200 euros que es poden demanar fins al juliol a l’Oficina Local d’Habitatge, on ja han rebut més de 500 sol·licituds. Finalment, aquest divendres es posa en marxa a Vilafranca i a Sant Sadurní, a través de la Diputació, un servei complementari a Ofideute anomenat Servei d’Intermediació del Deute Hipotecari. Un especialista estarà físicament a Vilafranca durant sis hores a la setmana per a assessorar famílies que no puguin fer front a la hipoteca.

L’Ajuntament de Vilafranca continua treballant també amb bancs i caixes per intentar donar sortida a pisos que són de la seva propietat, com va fer amb set habitatges de Catalunya Caixa situats majoritàriament al barri de l’Espirall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: