Diumenge, 22 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Carnes ha presentat un pla per impulsar l’exportació del vi i el cava als EUA.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi William Carnes, acompanyat pel president de Prodeca, Josep Pau, ha presentat el Pla Estats Units en el decurs d’un sopar al Rockefeller Center de Nova York davant d’importadors i distribuïdors americans, així com els representants de totes les empreses catalanes participants a la Fancy Food.

Carnes ha destacat que "l’exportació catalana als Estats Units encara està a les beceroles i que l’empresari s’ha d’animar a entrar en aquest mercat". A més, segons Carnes, "el Pla Estats Units pretén ajudar a l’empresari que ja està consolidat a mantenir-se i continuar creixent i, al mateix temps, permetre que noves empreses comencin a exportar-hi els seus productes".Els subsectors destinataris d’aquest Pla, en primer terme, són el dels vins i caves, els olis, els transformats de carn i la producció alimentària ecològica. Catalunya, l’any 2005 es van exportar, en la partida d’alimentació i begudes, 30.880 tones amb un valor de 96 milions d’euros, i es van importar, de la mateixa partida, 81.207 tones per un valor de 101 milions d’euros. El saldo és, per tant, negatiu per a Catalunya, i per aquest motiu, el DARP treballa per capgirar els resultats, tot donant suport a les empreses que són presents en aquell mercat i impulsant la presència d’altres empreses dels sectors més estratègics: pernils i embotits, vins i caves, olis i producció ecològica.Pel que fa l’exportació de vins i caves als Estats Units, Catalunya va exportar pel valor de 50 milions d’euros el 2004 i 55 milions el 2005.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: