Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta un llibre sobre vivències de penedesencs a la Guerra Civil i als camps de concentració

L’Ajuntament de Vilafranca presenta un llibre que recull el testimoni de 23 penedesencs que van viure la Guerra Civil al front i al camp de concentració. Amb el títol “Cal que sapigueu de nosaltres. Vilafranquins al front i al camp concentració, 1936-1943”, Enric Tomàs i Josep Ferret recullen i transmeten els records i les vivències de penedesencs que van viure aquest important període històric, per mitjà d’un gran esforç periodístic i d’investigació.

<p align="left">La presentació del llibre anir&agrave; a c&agrave;rrec de Ramon Arnabat, historiador, i es far&agrave; el proper dimecres 7 de juny, a les vuit del vespre, al saló de plens de l&rsquo;Ajuntament de Vilafranca.

<p align="left">Les institucions democr&agrave;tiques tenen l&rsquo;obligació i el deure de recuperar de l&rsquo;oblit el testimoni durant molts anys silenciat. Aquest període &eacute;s un dels m&eacute;s importants de la hist&ograve;ria recent i s&rsquo;ha de recuperar, cal con&egrave;ixer-lo per tenir sempre presents i no oblidar mai: la barb&agrave;rie que &eacute;s sempre una guerra civil, els estralls causats per la intoler&agrave;ncia; i tamb&eacute; la generositat de tots aquells que van lluitar i que van donar la vida per valors tan preuats com són la llibertat, el progr&eacute;s i la democr&agrave;cia.

<p align="left">Aquest llibre vol ser un homenatge sincer i obert a tots els que hi donen el seu testimoniatge i tamb&eacute; a tots els que no han tingut o no van tenir mai l&rsquo;oportunitat de fer-ho. El llibre ha estat editat per l&rsquo;Ajuntament de Vilafranca del Pened&egrave;s, amb el suport del Programa per al Memorial Democr&agrave;tic de la Generalitat de Catalunya.

&nbsp;

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: