Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de l’Alt Penedès es mostra satisfet per l’ampli suport que ha assolit el referèndum

El diputat del PSC Roberto Labandera ha fet aquesta tarda una valoració dels resultats que es van donar ahir en el referèndum sobre l’estatut. Labandera feia una consideració positiva dels resultats, i destacava l’impuls que el PSC i el president Maragall havien donat a l’estatut.

El diputat socialista considerava que aquest nou estatut havia estat possible gràcies a l’entesa i la voluntat del govern de Madrid i el president Zapatero, que han entès la voluntat i les propostes de Pasqual Maragall.

Pel que fa als resultats, Labandera destacava que tant a l’Alt Penedès com a Vilafranca les xifres eren més positives que la mitjana catalana, ja que en quan a participació i vot afirmatiu, els resultats estan per sobre de la mitjana. Des del PSC consideren que la democràcia n’ha sortit reforçada, i que es pot dir que Vilafranca i Catalunya han guanyat.

 

Els socialistes han volgut també parlar de la participació, que ha fregat el 50%, i volen enfocar-la des de la vessant positiva, dels ciutadans que han decidit anar a votar i participar activament en la vida política i social catalana.  

 

Des del PSC es considera també que cal valorar que aquest estatut és el primer que es vota en una situació política normalitzada, ja que el de 1932 es va aprovar sota una amenaça colpista i va néixer en uns moments molt complicats; i que el de 1979 va ser fruit de la transició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: