Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Parlament de CAtalunya fa un primer pas cap a la vegeuria Penedès

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir la proposta de resolució per la creació de l’àmbit funcional corresponent a l’Alt, Baix Penedès, garraf i part de l’Anoia. La comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya va aprovar aquesta proposta de resolució, que presentava CiU; i que va comptar amb el recolzament d’ERC i PP.

Els diputats penedesencs d’aquests partits, acompanyats de membres de la Plataforma per una vegueria Pròpia, van fer ahir una roda de premsa.

El portaveu de la Plataforma per la vegueria Pròpia , Fèlix Simón, destacava el suport d’aquestes tres formacions, i lamentava l’abstenció de PSC i IC. A partir d’ara caldrà esperar que l’actual govern prengui en consideració aquesta proposta o bé que s’hagi de tornar a presentar una resolució semblant perquè quan surti el nou govern després de les eleccions

 

Simón remarcava també que la creació de l’àmbit territorial és independent de la futura vegueria, i que tampoc l’implica directament. Però que és un pas important que s’ha donat de cara al reconeixement del Penedès com a territori amb identitat pròpia.

Des de la Plataforma explicaven també aquesta actuació no afecta la divisió en províncies, i que en tot cas serà a partir que es desplegui l’estatut i l’article 91, que fa referència a l’ordenament territorial, que s’haurà de modificar també algunes lleis de l’estat que permetin modificar els límits provincials.

 

Pel que fa als 3 diputats penendesencs, es van mostrar satisfets d’aquest acord al que havia arribat el Parlament, i destacaven que era un primer pas de cara a poder assolir en un futur aquesta vegueria del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: